AEG vaatwasser reparatie Amsterdam

AEG  vaatwasser reparatie Amsterdam

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam: Een vaatwasser die niet goed leegloopt, verandert de bruikbaarheid van het apparaat volledig. U kunt de afwas net zo goed met de hand afwassen als u het water handmatig moet afvoeren na of voor het afwassen in de vaatwasser.

AEG-vaatwasser-reparatie-amsterdam

Je kunt een vaatwasser die niet goed leegloopt in minder dan een uur repareren. Het hangt allemaal af van waar de fout is en de tools die tot uw beschikking staan.

Een expert bellen is meestal de beste optie. Maar daarvoor zijn er enkele controles en oplossingen die u zelf kunt proberen.

In dit artikel leggen we uit waarom je vaatwasser niet leegloopt en wat de bijbehorende doe-het-zelf oplossingen zijn. Pak je gereedschapskist en laten we het probleem van je vaatwasser uitzoeken!

Waarom de vaatwasser niet leegloopt en hoe dit te verhelpen

De meest voorkomende boosdoeners om te controleren of uw vaatwasser niet leegloopt, zijn:

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam

Blokkades

De meeste vaatwasser ontwerpen gaan samen met het bestaande sanitair systeem van het huis. Dat betekent dat de vaatwasser het water afvoert via de afvoerpijp van de dichtstbijzijnde gootsteen.

Uw vaatwasser zal niet leeglopen als de leiding verstopt zit.

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam: Het filter

Het filter van het apparaat kan de reden zijn waarom u uw vaatwasser moet ontstoppen. Het filter zorgt ervoor dat het water dat tijdens de wascyclus stroomt, vrij is van voedseldeeltjes en verontreinigingen.

Het filter kan na verloop van tijd verstopt raken met de etenswaren, waardoor het water in de vaatwasser blijft staan.

De enige oplossing die nodig is, is het filter reinigen of vervangen. De eerste stap is echter het bepalen van de locatie van het filter.

De meeste vaatwassers hebben filters aan de onderkant, maar sommige modellen bevestigen deze onder de sproeiarm of aan de achterkant. Het controleren van uw gebruikershandleiding voor de filterlocatie is meestal de beste optie.

Het filter schoonmaken is eenvoudig. Gebruik een tandenborstel en afwasmiddel om het zacht te schrobben. Het filter moet worden vervangen als het schoonmaken het probleem met stilstaand water niet oplost.

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam: Afvoer pomp

De afvoerpomp is nog een andere boosdoener om te vermoeden wanneer u een vaatwasser moet ontstoppen.

De afvoerpomp is het compartiment dat het water uit de vaatwasser leidt. De pomp kan vuil worden met voedselresten en andere deeltjes. En dit vuil zal de pomp belemmeren om zijn functie uit te voeren.

Evenzo kan de pomp bepaalde mechanische of elektronische storingen vertonen, waardoor deze niet optimaal kan presteren. Als er een probleem is met de pomp, maakt deze meestal een worstelend geluid.

Zodra u toegang heeft tot de pomp, controleert u op verstoppingen en maakt u deze op de juiste manier schoon. Doe voorzichtig; er kunnen wat gebroken glas en andere scherpe voorwerpen aanwezig zijn.

U moet controleren op een elektrische of mechanische storing als u slechts kleine verstoppingen opmerkt.

Je hebt een multimeter nodig om te controleren of de pomp goed werkt. Als de uitlezing van de multimeter een probleem ontdekt, moet de pomp worden vervangen. Nogmaals, laat het door een expert vervangen om fouten te voorkomen.

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam

Afvoerslang

De afvoerslang is de aansluiting die het water uit de vaatwasser haalt. Het verbindt de vaatwasser met de afvoer pijp.

Gewoonlijk is de slang een gegolfde plastic buis, die vatbaar is voor buigen en barsten. De afvoerslang kan ook verstopt raken met etensresten en olie.

Het is meestal gemakkelijk om de afvoerslang te vinden, omdat deze zich uitstrekt van de vaatwasser naar de afvoer. Maar voordat u bedenkt hoe u de slang van de vaatwasser kunt ontstoppen, moet u eerst de  positie ervan controleren.

De kunststof slang kan in een positie worden gevouwen die de waterstroom belemmert, waardoor het water terugvloeit naar de vaatwasser. Het verplaatsen van de afvoerslang is meestal de oplossing.

Als de plaatsing van de slang in orde is, moet u deze mogelijk verwijderen om het vuil te verwijderen. Maar probeer eerst een mengsel van zuiveringszout, azijn en heet water in de afvoer te gieten. Als het werkt, hoeft u het niet te verwijderen.

Als dit niet het geval is, verwijdert u de afvoerslang en maakt u deze goed schoon. Bereid u voor op water in de slang voordat u deze verwijdert.

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam: Afvoerklep en klepbeugel

Niet alle vaatwassers hebben een aftapkraan of ventielbeugel. Als dat van jou het geval is, kan het zijn dat je vaatwasser niet leegloopt.

Controleer of de klep goed werkt door tegen de klepbeugel te duwen en de bewegingen te controleren. Als het stijf is, kan de afvoerklep het probleem zijn.

De afvoerklep van de vaatwasser werkt elektromagnetisch via een solenoïde. Het heeft ook een motor die in een enkele of omkeerbare richting werkt. Een defecte klep moet worden vervangen met de hulp van een reparatie-expert.

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam: Luchtspleet of hoge lus

Vaatwassers hebben twee afvoertechnieken, ongeacht de afvoerbestemming. Het is de luchtspleet of de hoge lusverbinding die naar de afvoer leidt.

De luchtspleetaansluiting is een kleine cilinder van kunststof, meestal rond de gootsteen. Het stopt de vorming van luchtvacuüm en voorkomt dat water teruggaat. Soms wordt deze luchtspleet vuil door voedselresten en vlekken.

Voor een hoge lusverbinding, bevestigt u de lus zodat het water gemakkelijk kan aflopen. Als het de luchtspleetverbinding is, moet u deze verwijderen en in het artikel schoonmaken.

AEG vaatwasser reparatie Amsterdam: Sproei armen

De sproeiarm is het compartiment dat tijdens een wasbeurt water op de borden sproeit. De gaten die water spuiten, kunnen verstopt raken door voedseldeeltjes, waardoor de waterstroom wordt belemmerd en er water blijft staan.

De enige oplossing is de sproeiarm goed schoon te maken. Als het vuil hardnekkig blijkt te zijn, kun je het verwijderen en azijn en zuiveringszout gebruiken om het op te lossen.

Kan ik mijn vaatwasser laten draaien met stilstaand water?

Nee, u kunt uw vaatwasser niet laten draaien met stilstaand water erin. Stilstaand water in uw vaat geeft broedplaats voor bacteriën en kan de vaat beschadigen.

Het kan ook de vaatwasser als geheel bederven. Als u toch de vaatwasser moet gebruiken, laat het stilstaande water dan handmatig weglopen voor en na het wassen.

Wat te doen als uw vaatwasser niet leegloopt?

Het niet leeglopen van je vaatwasser kan vele oorzaken hebben. De meest waarschijnlijke oorzaak ligt echter rond de afvoer, afvoerpomp, afvoer en slang. Als je deze compartimenten controleert en ze zijn goed, moet je misschien een expert bellen.

Bij Premium witgoed reparatie Amsterdam hebben onze technici de training en ervaring om de vaatwasser te repareren die niet leegloopt. Ze zullen ook potentiële problemen met uw apparaat vinden en ontdekken.

Bel  020-2610263 voor onze vaatwasser reparatie services op (meestal) dezelfde dag.