LG wasmachine storing 03

LG wasmachine storing 03

LG wasmachine storing 03: Wat betekent het en hoe kan het worden opgelost?

De 03-fout verschijnt op het display van de LG-wasmachine wanneer de machine niet binnen een bepaalde tijd kan leeglopen. Dit is meestal 5 minuten, maar bij sommige modellen kan dit wel 7-8 minuten duren. Gedurende deze hele tijd probeert de was-droogcombinatie constant het water af te voeren. Als het nog steeds niet leegloopt, wordt er een fout gegenereerd.

lg wasmachine storing 03 (oe)

De fout kan worden veroorzaakt door het volgende:

Een storing in de elektrische controller.

Het afvoerfilter en het slakkenhuis van de LG was-droogcombinatie zijn verstopt.

De afvoerslang van de was-droogcombinatie is geknikt, verstopt of versleten.

Verstopping in de afvoerleiding.

Defect van de afvoerpomp van de was-droogcombinatie.

De waterniveausensor in de wasmachine is defect.

De bedieningskast van de LG-wasmachine is defect.

LG wasmachine storing 03: De wasmachine pompt het water niet weg en het is niet hoorbaar als de afvoerpomp werkt – deze kenmerken betekenen dat de reden in de afvoerpomp (pomp) ligt. En het is waarschijnlijker dat de pompmotor kapot is. Als u de pomp hoort zoemen, maar er is geen aftap en de 03-fout wordt weergegeven, is de waaier waarschijnlijk defect.

De meest voorkomende reden voor een storing in de afvoerpomp is verstopping van de pomp door verschillende soorten vuil die zich hebben opgehoopt tijdens het gebruik van een LG-wasmachine. Vuil komt op de waaier terecht en kan een fout veroorzaken als het afvoerfilter, dat is aangebracht om de pomp te beschermen, verstopt is. Of als het vuil te fijn is. In sommige gevallen is het voldoende om de pomp te reinigen van vuil, pluisjes en haren. In sommige gevallen moet de waaier of de hele pomp worden vervangen.

LG wasmachine storing 03

Reparaties kunnen het beste worden uitgevoerd door een servicemonteur, aangezien de pomp voor diagnose en reiniging moet worden verwijderd.

Het eerste wat de monteur zal doen, is de wasmachine spanningsloos maken.

Vervolgens zal hij het resterende water afvoeren, de poedercontainer verwijderen en de afvoerslang en water aanzuigslang loskoppelen.

LG wasmachine storing 03: De meeste machines zijn niet voorzien van een bodem en de onderliggende onderdelen zijn vrij toegankelijk. Daarom wordt het apparaat op zijn kant gedraaid, waarbij de klemmen worden losgemaakt en de slangen naar de pomp worden verwijderd. Verwijder de pomp door deze 180 graden naar links te draaien.

Inspecteer de afvoerpomp en waaier en verwijder eventueel vuil ervan. Test de pomp indien nodig met een multimeter. Vervang beschadigde onderdelen door nieuwe.

Als de fout te wijten is aan de waterniveausensor, stopt de sensor met het signaleren van het waterniveau in de tank aan de elektronische kaart en als gevolg daarvan start de afvoer niet. De was-droogcombinatie gaat ervan uit dat er geen water in de tank zit. Houd er rekening mee dat voor deze fout niet altijd het hele apparaat moet worden vervangen.

Als de afvoer met tussenpozen loopt en fout 03 (OE) of andere foutcodes worden weergegeven, is de elektronische regeleenheid waarschijnlijk defect. Als dit het geval is, laat het dan repareren door een wasmachine monteur in Amsterdam. Hij zal de pinnen en sporen op het bord controleren, de uitgebrande IC’s opnieuw solderen of de besturingsmodule volledig vervangen.

In elke gecompliceerde situatie waarin een volledige of gedeeltelijke demontage van de wasmachine vereist is, kunt u het beste contact opnemen met een LG wasmachine reparatie service in Amsterdam of omstreken, om te voorkomen dat het probleem verergert.

Neem contact met ons op via 020-2610263.