Miele vaatwasser code F13

Miele vaatwasser code F13

Miele vaatwasser code F13 duidt op een storing in de watertoevoer.
Deze foutcode kan diverse oorzaken hebben, zoals een kraan die niet open gedraaid is, of een watertoevoer filter dat vervuild is.miele vaatwasser code f13

Tevens kan het zo zijn dat bij een Miele vaatwasser code F13 de waterslang geblokkeerd is door een knik.

Door een langdurige knik in de waterslang, kan het materiaal poreus worden en gaan scheuren. Indien dit voorkomt, dan dient de waterslang vervangen te worden.

Geeft uw Miele-vaatwasser een foutcode weer?
Bepaalde Miele-vaatwassers hebben ingebouwde diagnosesystemen. Als uw vaatwasser een fout of fout in het systeem detecteert, wordt er een fout of foutcode op het display weergegeven. Als er een foutcode wordt weergegeven, meldt uw Miele vaatwasser u een specifieke fout. Er zijn veel verschillende modelnummers van Miele vaatwassers met digitale displays, dus als u een foutcode ziet, noteer dan wat er knippert of wordt weergegeven. Trek de stroom niet uit de vaatwasser als er een foutcode wordt weergegeven. Als u de stekker uit het stopcontact trekt, wordt de foutcode gewist, maar wordt het probleem niet opgelost. Als de fout of storing niet door u kan worden verholpen, heeft u een reparatietechnicus nodig als u dit niet zelf kunt doen.

Overige, veel voorkomende, Miele vaatwasser codes/storingen:

Miele vaatwasser- en foutcodes (letters en cijfers op het display):
Miele vaatwasser Foutcode = foutcode F11 (afvoer) = water loopt niet weg.
Oorzaak van fout / foutcode = Filtercombinatie in de kast is geblokkeerd.

Hoe foutcode op te lossen en te wissen:

1 – Schone filtercombinatie (zie handleiding).

2 – Een stuk glas kan de afvoerpomp blokkeren. Verwijder het object.

3 – Afvoerslang geknikt of verstopt. Maak de slang recht.

4 – Er kunnen afzettingen in de afvoerslang of het afvoersysteem zitten. Controleer de afvoerslang en afvoer op verstoppingen en reinig deze.

Miele vaatwasser Foutcode = Op het display verschijnt foutcode F12 of F13 (Wateropname).
Oorzaak van fout / foutcode = afsluitkraan is gesloten.
Hoe foutcode op te lossen en te wissen:

1 – Schakel de watertoevoer bij de kraan in.

2 – Waterinlaatfilter is verstopt. Inlaatfilter voor schoon water.

3 – Inlaatslang is geknikt. Zorg ervoor dat er geen scherpe knikken of lussen in de toevoerslang zitten.

4 – De toevoerdruk is lager dan 30 kPa (0,3 bar). Neem contact op met een loodgieter.

Miele vaatwasserfoutcode = Op het display wordt de foutcode F52 weergegeven.
Oorzaak van fout / foutcode = Sensor heeft overtollig schuim in de kast gedetecteerd. Het programma wordt onderbroken.
Hoe foutcode op te lossen en te wissen:

1 – Draai de keuzeschakelaar naar Stop / Finish. Met lichte aanraaktoetsen houdt u de Start / Stop-toets 1 seconde ingedrukt om te stoppen met knipperen van de LED.

2 – Schakel de vaatwasser uit en weer in.

3 – Als u vaatwastabletten gebruikt die ook glansspoelmiddel bevatten, moet het Combi Tablet-programma worden ingesteld. Gebruik geen wasmiddeltabletten met het programma Snel wassen op 40 ° C.

Miele vaatwasserfoutcode = middelste sproeiarm geblokkeerd of onderste sproeiarm geblokkeerd.
Oorzaak van fout / foutcode = De middelste of onderste sproeiarm wordt belemmerd door schotels.
Hoe foutcode op te lossen en te wissen:

1 – Herschik items om obstructie te stoppen.

2 – De middelste of onderste waterstralen van de sproeiarm zijn geblokkeerd.

3 – Schakel de vaatwasser uit. Verwijder de sproeiarmen. Spoel onder stromend water. Vervang de sproeiarmen en controleer of ze draaien.

Mocht u een dergelijk probleem ervaren en komt u er zelf niet uit, belt u dan gerust met Witgoed reparatie Amsterdam (06-86360040), stuur een email naar info@witgoed-reparatie.net of maak zelf online een afspraak voor een bezoek van onze monteur.

6 reacties op “Miele vaatwasser code F13

 1. Een ander witgoed reparatie bedrijf gaf dit als een printplaat probleem aan. Ben gelukkig dat ik jullie op internet heb gevonden anders was het misschien een dure Siemens wasmachine reparatie geweest. Jongens petje af.

  1. Ja, maar dan zijn ze zeker op voorhand vergeten om de waterkraan te checken of de watertoevoerfilter aan te pakken. Meten is weten dus men kan nooit van tevoren het zomaar op een printplaat gooien. Gelukkig had u geen printplaat problemen en u kunt weer uw wasje gaan draaien. Dank voor uw compliment.

 2. Na verhuizing storing in water af- en aanvoer. Pomp bleek tijdens verhuizing beschadigd te zijn. Reparatie snel en goed uitgevoerd. Betreft Miele wasmachine reparatie. Witgoed reparatie in Amsterdam via website gebeld.

  1. Jammer van uw wasmachine pomp, maar dit kan men verwachten met onjuist transport van een witgoed machine. Snel, goed, goedkoop en inspelen op de wensen van klanten zijn zeker kenmerken van witgoed reparatie Amsterdam. Onze Miele monteurs hebben er plezier in gehad u te mogen helpen. Veel plezier met uw Miele wasmachine en dank voor uw reactie. Dit waarderen wij enorm.

 3. Bosch wasmachine liep niet meer (centrifugeren). De afvoerpomp bleek kapot te
  zijn. Snel (binnen 20 minuten) en naar tevredenheid opgelost. Helaas was de in rekening gebrachte vergoeding wel hoger dan vooraf verwacht EUR 160!!!

  1. Het kan soms idd tegenvallen dmv extra reparatietijd of duurdere witgoedonderdelen, toch stelen wij uw feedback op prijs.
   Met vriendelijke groet,
   Witgoed reparatie Amsterdam De Master

Reacties zijn gesloten.