Siemens wasmachine reparatie Amsterdam

Siemens wasmachine reparatie Amsterdam

Siemens wasmachine reparatie Amsterdam: Mijn wasmachine maakt lawaai tijdens het centrifugeren, terwijl de verwachting is dat dit belangrijke apparaat stil moet werken.

Helaas is dit geen op zichzelf staand geval, maar een veelvoorkomend probleem dat bij veel huishoudens voorkomt. De meeste mensen zijn geneigd te denken dat dit een eenvoudige uitdaging is voor hun wasmachine, maar dat het probleem blijft groeien.

siemens wasmachine reparatie amsterdam

Waarom maakt mijn wasmachine harde geluiden? Laten we de mogelijke redenen bespreken.

Losse trommelschroeven zijn een van de meest voorkomende redenen waarom uw wasmachine harde geluiden maakt tijdens het centrifugeren. Na verloop van tijd kunnen de trillingen van de sluitring ervoor zorgen dat de schroeven losraken en uiteindelijk uitvallen. Als dit gebeurt, kan de trommel vrij in de wasmachine bewegen, wat veel lawaai zal veroorzaken.

Daarom is het belangrijk om de schroeven regelmatig te controleren en, indien nodig, vast te draaien.

Siemens wasmachine reparatie Amsterdam

2. Versleten kuiplagers

Een andere veel voorkomende reden voor een luidruchtige wasmachine zijn versleten kuiplagers. De kuiplagers ondersteunen de binnenkuip van de wasmachine en zorgen ervoor dat deze soepel kan draaien. Na verloop van tijd kunnen de lagers versleten of beschadigd raken, waardoor de kuip onregelmatig gaat draaien en veel lawaai gaat maken. Als de lagers versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Je moet heel voorzichtig zijn als je dit doet, omdat het een delicaat proces is.

3. Luide motor

 Als de motor van uw wasmachine geluid maakt, kan dit te wijten zijn aan verschillende problemen. Het meest voorkomende probleem is dat de lagers in de motor versleten zijn. Hierdoor zal de motor een knarsend geluid maken terwijl hij probeert de kuip van de wasmachine te laten draaien. Een andere mogelijkheid is dat de borstels van de motor versleten zijn. Dit kan een kloppend geluid veroorzaken als de borstels proberen te draaien. Ten slotte kan de aandrijfriem los zitten of beschadigd raken, waardoor de motor ook geluid gaat maken.

4. Versleten ophangstangen

De ophangstangen helpen de waskuip te ondersteunen en waterpas te houden terwijl deze draait. Na verloop van tijd kunnen de ophangstangen versleten of beschadigd raken, waardoor de kuip ongelijkmatig gaat draaien en veel lawaai gaat maken. Als de ophangstangen versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Het is het beste om een ​​ervaren technische professional in te huren om de klus te klaren. Dit is een aspect waar u niet lichtvaardig mee wilt omgaan.

4. Onjuiste installatie

Als uw wasmachine niet correct is geïnstalleerd, kan dit ook geluidsproblemen veroorzaken. Een veel voorkomend probleem is dat de wasmachine niet waterpas staat. Hierdoor kan de kuip onregelmatig gaan draaien en veel lawaai maken.

Een andere mogelijkheid is dat de slangen niet goed zijn aangesloten. Hierdoor kan het water rondsproeien in de wasmachine, wat veel lawaai veroorzaakt. Ten slotte kan de elektrische verbinding los zitten, waardoor de wasmachine ook geluid gaat maken.

Conclusie

 Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een luidruchtige wasmachine. De meest voorkomende redenen zijn losse trommelschroeven, versleten kuiplagers en een luide motor. Om een ​​luidruchtige wasmachine te repareren, moet je de schroeven controleren en indien nodig vastdraaien. Mogelijk moet u ook de kuiplagers of de motorborstels vervangen. Als het probleem ten slotte bij de aandrijfriem ligt, moet u deze vervangen.

Bel voor informatie 020-2610263. Wij geven duidelijke en eerlijke informatie.