Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren, terwijl de verwachting is dat dit belangrijke apparaat geruisloos moet werken. Helaas is dit geen alleenstaand geval, maar een veelvoorkomend probleem dat bij veel huiseigenaren voorkomt.
Waarom maakt mijn wasmachine harde geluiden? Laten we de mogelijke redenen bespreken.

wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Losse trommelschroeven

Losse trommelschroeven zijn een van de meest voorkomende redenen waarom uw wasmachine harde geluiden maakt tijdens het centrifugeren. Na verloop van tijd kunnen de trillingen van de ring ervoor zorgen dat de schroeven losraken en er uiteindelijk uitvallen. Als dit gebeurt, kan de trommel vrij in de wasmachine bewegen, wat veel lawaai zal veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de schroeven regelmatig te controleren en indien nodig vast te draaien.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Versleten kuiplagers

Een andere veel voorkomende reden voor een luidruchtige wasmachine zijn versleten kuiplagers. De kuiplagers ondersteunen de binnenkuip van de wasmachine en laten deze soepel draaien. Na verloop van tijd kunnen de lagers versleten of beschadigd raken, waardoor de kuip onregelmatig gaat draaien en veel lawaai maakt. Als de lagers versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Je moet heel voorzichtig zijn wanneer je dit doet, want het is een delicaat proces.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Luide motor

Als de motor van uw wasmachine geluid maakt, kan dit te wijten zijn aan verschillende problemen. Het meest voorkomende probleem is dat de lagers in de motor versleten zijn. Dit zorgt ervoor dat de motor een knarsend geluid maakt wanneer deze de kuip van de wasmachine probeert te draaien. Een andere mogelijkheid is dat de koolborstels van de motor versleten zijn. Dit kan een kloppend geluid veroorzaken als de borstels proberen te draaien. Ten slotte kan de aandrijfriem los of beschadigd zijn, waardoor ook de motor geluid gaat maken.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Versleten ophangstangen

De ophangstangen helpen de waskuip te ondersteunen en waterpas te houden terwijl deze draait. Na verloop van tijd kunnen de ophangstangen versleten of beschadigd raken, waardoor de kuip ongelijkmatig gaat draaien en veel lawaai maakt. Als de ophangstangen versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Het is het beste om een ​​ervaren technische professional in te huren om het werk te doen. Dit is een aspect dat u niet lichtvaardig wilt opvatten.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Als uw wasmachine niet goed is geïnstalleerd, kan dit ook geluidsproblemen veroorzaken. Een veelvoorkomend probleem is dat de wasmachine niet waterpas staat. Hierdoor kan het bad onregelmatig draaien en veel lawaai maken. Een andere mogelijkheid is dat de slangen niet goed zijn aangesloten. Dit kan ertoe leiden dat het water in de wasmachine rondspat, wat veel lawaai veroorzaakt. Ten slotte kan de elektrische aansluiting los zitten, waardoor de wasmachine ook geluid maakt.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een luidruchtige wasmachine. De meest voorkomende redenen zijn losse trommelschroeven, versleten kuiplagers en een luide motor. Om een ​​luidruchtige wasmachine te repareren, moet u de schroeven controleren en indien nodig vastdraaien. Mogelijk moet u ook de kuiplagers of de motorborstels vervangen. Ten slotte, als het probleem in de aandrijfriem zit, moet u deze vervangen. Neem contact op met witgoed reparatie Amsterdam voor meer hulp per telefoon of app via 020-2610263 of vul het formulier op de website in.