Wasmachine stinkt – wat te doen?

Wasmachine stinkt – wat te doen?

Wasmachine stinkt – wat te doen? Dit is een veel voorkomende vraag. U kunt er iets aan doen.

Ruik je wel eens een vieze geur als je je was doet? Die geur komt waarschijnlijk uit je wasmachine. En hoewel het misschien niet de meest aangename zaak van de wereld is, zijn er manieren om een ​​stinkende wasmachine schoon te maken en voorgoed van die vieze geur af te komen.

wasmachine stinkt - wat te doen?

Oorzaken van wasmachinegeur

Vieze geur in mijn wasmachine? Machinegeur kan door een aantal dingen worden veroorzaakt, waaronder:

De machine niet regelmatig schoonmaken

Een van de meest voorkomende oorzaken van machinegeur is een ophoping van vuil, wasmiddel en wasverzachter in de wasmachine. Dit kan na verloop van tijd een stinkende omgeving creëren waardoor je kleding ook stinkt.

Vuile kleren wassen

Als je extra stinkende kleding in je machine wast, zullen ze er stinkend uitkomen. Zorg ervoor dat u uw wasgoed sorteert voordat u het wast, zodat u niet al te vuile en dagelijkse kleding door elkaar haalt. Zorg er bovendien voor dat u uw kleding wast op de juiste cyclus voor het type stof.

Te veel wasmiddel gebruiken

Als u te veel wasmiddel in uw machine gebruikt, kan deze een zeepachtig residu achterlaten dat op den duur gaat stinken. Zorg ervoor dat u de instructies op uw wasmiddel leest en gebruik alleen de aanbevolen hoeveelheid.

Wasmachine stinkt – wat te doen? Hoe maak je een stinkende wasmachine schoon?

Nu u enkele veelvoorkomende oorzaken van machinegeur kent, gaan we het hebben over het schoonmaken van een stinkende wasmachine. Het goede nieuws is dat het relatief eenvoudig is om te doen en slechts een paar minuten duurt. Dit is wat u moet doen:

Voer een lege cyclus uit: Het eerste dat u hoeft te doen, is een lege cyclus op uw machine uitvoeren. Dit helpt bij het verwijderen van vuil of resten die zich in de wasmachine hebben opgehoopt. Zorg er bovendien voor dat u heet water gebruikt, omdat dit helpt om eventuele aanwezige bacteriën te doden.

Reinig de wasmiddellade: Het volgende dat u hoeft te doen is de wasmiddellade schoonmaken. Dit is waar veel van de opbouw kan plaatsvinden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het schoon is. U kunt dit doen door de lade te verwijderen en deze af te wassen met warm zeepsop.

Veeg de deurafdichting af: De deurafdichting is een ander gebied waar vuil en ophoping kan optreden. Veeg het af met een vochtige doek om eventueel aanwezig vuil te verwijderen.

Laat de deur open: Nadat u de machine hebt schoongemaakt, moet u de deur open laten zodat deze kan luchten. Dit zal helpen om eventuele toekomstige geuren te voorkomen.


Als je te maken hebt met een vieze geur in je wasmachine, wanhoop dan niet. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om het schoon te maken en de slechte geur kwijt te raken. Zorg ervoor dat je bovenstaande tips opvolgt, en je machine ruikt in een mum van tijd fris en schoon. Als je wasmachine gerepareerd moet worden, kijk dan eens bij wasmachine reparatie Amsterdam.

Wasmachine stinkt – wat te doen?

Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van wasmachines en kunnen u helpen om uw machine in een mum van tijd weer aan de gang te krijgen. Bel vandaag nog uw wasmachine reparatie specialist.