Professionele vaatwasser reparatie

Professionele vaatwasser reparatie

Professionele vaatwasser reparatie: Loop niet het risico meer kwaad dan goed te doen door een doe-het-zelf-project te proberen – laat het over aan de experts!

De kosteneffectiviteit van de juiste vaatwasser reparatie is een cruciale overweging bij de beslissing om een ​​doe-het-zelfreparatie uit te voeren of een professional in te huren. Hoewel het misschien goedkoper lijkt om het probleem zelf aan te pakken, kan het repareren van je vaatwasser zonder de nodige ervaring en gereedschap vaak leiden tot kostbare fouten. Een professionele technicus heeft de kennis en expertise die nodig is om complexe problemen nauwkeurig te diagnosticeren en te repareren, wat u uiteindelijk geld bespaart op de lange termijn.

professionele vaatwasser reparatie

Bovendien hebben professionals toegang tot gespecialiseerde apparatuur waarmee ze reparaties snel en efficiënt kunnen uitvoeren. Ze hebben ook toegang tot vervangende onderdelen van hoge kwaliteit die niet verkrijgbaar zijn in lokale bouwmarkten of online retailers. Pogingen tot een doe-het-zelfreparatie met ondermaatse onderdelen kunnen leiden tot verdere schade en extra kosten. Uiteindelijk is investeren in een vaatwasser reparatie een kosteneffectieve oplossing die ervoor zorgt dat uw apparaat jarenlang betrouwbaar zal werken.

Loop niet het risico uw machine nog verder te beschadigen door zelf reparaties uit te voeren – laat het aan de experts over!

Professionele vaatwasser reparatie

Uw vaatwasser is een waardevolle investering waarop u dagelijks vertrouwt om uw vaat schoon en hygiënisch te houden. Pogingen om het zelf te repareren kunnen leiden tot kostbare fouten en mogelijk verdere schade veroorzaken, waardoor uiteindelijk de levensduur van uw apparaat wordt verkort. Door een professionele servicemonteur in te huren, kunt u uw investering beschermen en ervoor zorgen dat deze jarenlang naar behoren blijft functioneren.

De professionele technici van witgoed reparatie Amsterdam hebben de nodige vaardigheden en kennis om eventuele problemen met uw vaatwasser veilig te diagnosticeren en op te lossen. Ze gebruiken gespecialiseerde gereedschappen die zijn ontworpen voor de klus, waardoor het risico op schade of letsel wordt geminimaliseerd. Bovendien hebben ze toegang tot vervangende onderdelen van hoge kwaliteit die compatibel zijn met uw specifieke merk en model. Hoewel doe-het-zelfreparaties op het eerste gezicht een kosteneffectieve oplossing lijken, kosten ze op de lange termijn vaak meer als gevolg van fouten die tijdens het reparatieproces zijn gemaakt.

Bovendien kan het proberen van een doe-het-zelfreparatie elke garantie of verzekeringspolis die u op uw apparaat heeft, ongeldig maken. Dit betekent dat als er iets misgaat tijdens het reparatieproces of daarna, u verantwoordelijk bent voor alle kosten die gepaard gaan met het repareren ervan. Door reparaties aan vaatwassers aan professionals over te laten, kunt u ervoor zorgen dat uw apparaat wordt behandeld door experts die de klus correct en veilig klaren. Dus de volgende keer dat u een probleem heeft met uw vaatwasser, aarzel dan niet om de professionals van witgoed reparatie Amsterdam in te schakelen! Bel 020-2610263.

Samsung wasmachine voert geen water af

Samsung wasmachine voert geen water af

Samsung wasmachine voert geen water af: Heeft u ooit een probleem gehad met uw Samsung-wasmachine die geen water afvoert na een wascyclus? Het is een veelvoorkomend probleem voor veel gebruikers en kan erg vervelend zijn.samsung wasmachine voert geen water af

Gelukkig zijn er enkele snelle en gemakkelijke oplossingen die u kunt proberen om uw wasmachine weer soepel te laten werken. Controleer eerst of de afvoerslang niet verstopt zit. Als dat zo is, gebruik dan een zuiger om de verstopping te verwijderen. Controleer vervolgens het filter van de afvoerpomp. Als het verstopt is, maak het dan schoon met een vochtige doek. Als dat niet werkt, moet u mogelijk de afvoerpomp vervangen. Tot slot, als geen van deze oplossingen het probleem oplost, moet u mogelijk een professional inschakelen. Met wat eenvoudige probleemoplossing en een beetje geluk, heb je je wasmachine binnen de kortste keren weer aan de praat!

Controleer of de hoofdwatertoevoer is uitgeschakeld

U kunt ook controleren of de hoofdwatertoevoer is uitgeschakeld. U kunt dit doen door de hoofdwatertoevoerklep te openen om ervoor te zorgen dat het water er niet doorheen komt. Komt het water niet door, dan heb je mogelijk een verstopte afvoer. Als het water door de hoofdwatertoevoerklep stroomt, moet u de afvoerslang en de afvoerpomp controleren. Controleer of de afvoerpomp goed werkt door ernaar te luisteren. Als hij geluid maakt, werkt de afvoerpomp naar behoren. Als er geen geluid is, is de afvoerpomp mogelijk defect en moet deze worden vervangen.

Als u zeker weet dat de wasmachine goed leegloopt en de hoofdwatertoevoer is ingeschakeld, controleer dan de afvoerslang op verstoppingen

Als u zeker weet dat de wasmachine goed leegloopt en de hoofdwatertoevoer is ingeschakeld, controleer dan de afvoerslang op verstoppingen. Als u nog steeds problemen ondervindt met uw wasmachine, moet u mogelijk contact opnemen met een professional voor een grondigere diagnose en reparatie. Als u niet zeker weet of u een reparatie zelf aankunt, kunt u altijd contact opnemen met een professional om uw wasmachine te inspecteren en te repareren. Meestal loopt de wasmachine goed leeg, maar er zijn andere problemen die kunnen voorkomen dat uw wasmachine niet goed leegloopt. Als u ooit onzeker bent over de status van uw wasmachine, neem dan contact op met een professional voor hulp bij het oplossen van het probleem.

Samsung wasmachine voert geen water af

Samsung-wasmachines zijn betrouwbare machines, maar zoals elk apparaat moeten ze af en toe worden gerepareerd. Als u een van deze problemen ondervindt met uw Samsung-wasmachine, moet u een professionele reparatietechnicus bellen om het probleem vast te stellen en u door het reparatieproces te helpen.

Dus je hebt alle basisproblemen opgelost, maar je wasmachine loopt nog steeds niet goed leeg. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Het goede nieuws is dat er professionals zijn die u kunnen helpen met dit probleem. Bij witgoed reparatie hebben we een team van bekwame technici die uw wasmachine kunnen repareren. Het beste gedeelte? Onze diensten hebben veel voordelen waar onze klanten dol op zijn, zoals redelijke prijzen en vriendelijke en snelle service. Dus, waarom wachten? Boek vandaag nog uw afspraak!

Vertrouw ons, u zult er geen spijt van krijgen.

Water blijft in de vaatwasser staan

Water blijft in de vaatwasser staan

Water blijft in de vaatwasser staan: De meest voorkomende oorzaak van het niet leeglopen van vaatwassers is dat voedselresten een filter of waterpomp hebben verstopt. Wanneer voedsel of bezinksel zich ophoopt in klompen in het filter, zal een vaatwasser niet zo goed leeglopen. Als uw vuilophaaldienst verstopt is of als het afvoersysteem geblokkeerd is, zal de vaatwasser niet goed leeglopen totdat u uw afvoer leegmaakt of de vuilophaaldienst opruimt.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is water-blijft-in-de-vaatwasser-staan-300x195.jpg

Als uw vaatwasser niet leegloopt, is een van de eerste dingen die u moet doen, de filters controleren. Als uw vaatwasser geen verwijderbare mand heeft, was dan gewoon uw filter en zorg voor de omgeving van uw gootsteen. Om uw afvoer of pomp op verstoppingen te inspecteren, moet u het filter verwijderen om de gootsteen en pomp in het onderste deel van uw vaatwasser te onthullen.

Na verloop van tijd kan het filter van de vaatwasser zelf verstopt raken met vuil en voorkomen dat er water uit de afvoer komt. Als een deel van het water van uw vaatwasser wegloopt, maar de afvoer traag is en er water op de bodem van de vaatwasser achterblijft, kan een verstopt filter de oorzaak zijn.

Water blijft in de vaatwasser staan

Water blijft in de vaatwasser staan: Door de afvoerleidingen van de vaatwasser en andere afvoerleidingen onder de gootsteen te reinigen, worden verstoppingen verwijderd als deze de oorzaak zijn van uw afvoerproblemen. Spoel alleen de vaat af om grotere stukken voedsel te verwijderen die de afvoer van uw vaatwasser zouden kunnen verstoppen.

Aangezien vuil een veelvoorkomend probleem is dat vast komt te zitten in uw afvoer, kunt u proberen het schoon te maken met een oplossing van gelijke delen zuiveringszout en azijn. Als je een vuilophaaldienst hebt, voer deze dan uit; dit verwijdert soms een ophoping van vuil uit uw afvoerleiding, waardoor het water uit uw vaatwasser kan stromen.

Als er zich geen verstopping bevindt in de buurt van het uiteinde dat is aangesloten op de afvoerpomp van uw vaatwasser, verwijder dan de slang waar deze aan uw vuilophaaldienst is bevestigd, of sluit uw vuilophaaldienst af met een luchtsluis om te testen op een verstopping aan dit uiteinde. Om te controleren op een verstopping, moet u het onderste voorpaneel verwijderen en de locatie vinden waar de slang aan de afvoerpomp van de vaatwasser is bevestigd. Nadat u eventuele verstoppingen in uw afvoerslang hebt gecontroleerd en verwijderd, moet u deze opnieuw aansluiten op uw vaatwasser.

Water blijft in de vaatwasser staan: Als u het andere uiteinde van uw slang wilt controleren, moet u waarschijnlijk bij de afvoerpomp in uw vaatwasser komen. Als uw vaatwasser geen luchtspleet heeft, kan de slang die eruit loopt rond de basis van uw aanrecht lopen, dicht bij uw gootsteen. Onder uw aanrecht, in de kasten, gaat de afvoerslang van uw vaatwasser naar de bovenkant van de luchtspleet, zodat de onderkant van de luchtspleet leegloopt naar een gootsteen onder uw prullenbak, of uw afvalverwerking, als u die heeft.

Water op de bodem van de vaatwasser Het resultaat van het filter, de vuilophaal, de afvoerleiding, de afvoerpomp of een verstopte luchtspleet. Als uw vaatwasser onjuist is geïnstalleerd, met een verhoogde slang, een luchtspleet, een regelklep of een combinatie daarvan, kan het zijn dat er gootsteenwater terug in uw vaatwasser komt. Beide problemen kunnen ertoe leiden dat er water in de vaatwasser blijft zitten, hetzij omdat het niet wordt weggespoeld, hetzij omdat het er weer in komt. Als dat gebeurt, kan het water niet goed weglopen, waardoor er een back-up in uw vaatwasser ontstaat. Wanneer een van deze methoden niet goed werkt, is het mogelijk dat uw vaatwasser niet meer goed leegloopt. Een vaatwasser die niet kan leeglopen, is een probleem dat u snel wilt oplossen. Als uw vaatwasser nog steeds niet leegloopt, heeft deze mogelijk een defecte solenoïde die het probleem veroorzaakt.

Water blijft in de vaatwasser staan

Water blijft in de vaatwasser staan: Als de vaatwasser draait, maar het water in de gootsteen begint te komen, kan uw vaatwasser verstopt zijn. Als uw huis meer dan één verstopte afvoerleiding heeft, of als er water terug in de gootsteen borrelt terwijl de vaatwasser leegloopt, heeft u mogelijk een grotere verstopping en een die geen verband houdt met uw vaatwasser. Als u merkt dat er water op de bodem van uw vaatwasser of uw gootsteen staat, heeft u mogelijk een verstopping of gedeeltelijke verstopping in de rioolleiding van uw keuken.

Houd vet en olie uit de leidingen, gebruik afwasmiddel van hoge kwaliteit dat na verloop van tijd niet verstopt en leeg de opvangbak regelmatig. Als u de afvalverwijdering niet vaak gebruikt of deze niet regelmatig schoonmaakt, hopen voedsel en vuil zich op en kan het water niet goed uit de vaatwasser lopen. Als uw vuilophaaldienst voedsel bevat dat niet is vermalen, of als er voedselslib in uw afvoerleiding onder uw vuilophaaldienst is terechtgekomen, kan dit ervoor zorgen dat uw vaatwasser niet goed leegloopt.

Het filter en de afvoermand van de vaatwasser werken samen om voedsel gerelateerd materiaal in op te vangen, zodat het verontreinigde water niet terugkeert naar uw vaat wanneer u ze afwast. Uw vaatwasser heeft een filtermand die in de afvoer is geïnstalleerd, die voorkomt dat vuil van voedsel en andere voorwerpen in de leidingen terechtkomt. Het type filter dat je hebt, is afhankelijk van de leeftijd en het model van je vaatwasser, dus raadpleeg de handleiding voor instructies over het verwijderen en reinigen van je filter.

Water blijft in de vaatwasser staan: Als u uw reiniging uitvoert voordat u een wascyclus start, kunt u de afvoer reinigen, wat een veelvoorkomende bron van vuil is die de waterstroom kan verstoppen. Af en toe kan een afvoerleiding verstopt raken met voedselresten, of bochten of gespen in een afvoerleiding kunnen de waterstroom belemmeren. Als de slang niet geknikt is, kan deze nog steeds verstopt zijn met voedselslijm of afval. Een geknikte rioolleiding, de lichte, plastic, gebogen pijp die van de afvoerpomp van uw vaatwasser naar uw vuilophaal (of luchtsluis) loopt, kan ervoor zorgen dat het water niet wegstroomt.

Gebruik vervolgens een kopje om overtollig water uit de binnenkant van uw vaatwasser te verwijderen en gebruik vervolgens handdoeken om het resterende water op te nemen, zodat de afvoer bereikbaar is.

Witgoed reparatie Amsterdam is er voor vaatwasser reparatie in Amsterdam en voor alle merken.

LG wasmachine storing 03

LG wasmachine storing 03

LG wasmachine storing 03: Wat betekent het en hoe kan het worden opgelost?

De 03-fout verschijnt op het display van de LG-wasmachine wanneer de machine niet binnen een bepaalde tijd kan leeglopen. Dit is meestal 5 minuten, maar bij sommige modellen kan dit wel 7-8 minuten duren. Gedurende deze hele tijd probeert de was-droogcombinatie constant het water af te voeren. Als het nog steeds niet leegloopt, wordt er een fout gegenereerd.

lg wasmachine storing 03 (oe)

De fout kan worden veroorzaakt door het volgende:

Een storing in de elektrische controller.

Het afvoerfilter en het slakkenhuis van de LG was-droogcombinatie zijn verstopt.

De afvoerslang van de was-droogcombinatie is geknikt, verstopt of versleten.

Verstopping in de afvoerleiding.

Defect van de afvoerpomp van de was-droogcombinatie.

De waterniveausensor in de wasmachine is defect.

De bedieningskast van de LG-wasmachine is defect.

LG wasmachine storing 03: De wasmachine pompt het water niet weg en het is niet hoorbaar als de afvoerpomp werkt – deze kenmerken betekenen dat de reden in de afvoerpomp (pomp) ligt. En het is waarschijnlijker dat de pompmotor kapot is. Als u de pomp hoort zoemen, maar er is geen aftap en de 03-fout wordt weergegeven, is de waaier waarschijnlijk defect.

De meest voorkomende reden voor een storing in de afvoerpomp is verstopping van de pomp door verschillende soorten vuil die zich hebben opgehoopt tijdens het gebruik van een LG-wasmachine. Vuil komt op de waaier terecht en kan een fout veroorzaken als het afvoerfilter, dat is aangebracht om de pomp te beschermen, verstopt is. Of als het vuil te fijn is. In sommige gevallen is het voldoende om de pomp te reinigen van vuil, pluisjes en haren. In sommige gevallen moet de waaier of de hele pomp worden vervangen.

LG wasmachine storing 03

Reparaties kunnen het beste worden uitgevoerd door een servicemonteur, aangezien de pomp voor diagnose en reiniging moet worden verwijderd.

Het eerste wat de monteur zal doen, is de wasmachine spanningsloos maken.

Vervolgens zal hij het resterende water afvoeren, de poedercontainer verwijderen en de afvoerslang en water aanzuigslang loskoppelen.

LG wasmachine storing 03: De meeste machines zijn niet voorzien van een bodem en de onderliggende onderdelen zijn vrij toegankelijk. Daarom wordt het apparaat op zijn kant gedraaid, waarbij de klemmen worden losgemaakt en de slangen naar de pomp worden verwijderd. Verwijder de pomp door deze 180 graden naar links te draaien.

Inspecteer de afvoerpomp en waaier en verwijder eventueel vuil ervan. Test de pomp indien nodig met een multimeter. Vervang beschadigde onderdelen door nieuwe.

Als de fout te wijten is aan de waterniveausensor, stopt de sensor met het signaleren van het waterniveau in de tank aan de elektronische kaart en als gevolg daarvan start de afvoer niet. De was-droogcombinatie gaat ervan uit dat er geen water in de tank zit. Houd er rekening mee dat voor deze fout niet altijd het hele apparaat moet worden vervangen.

Als de afvoer met tussenpozen loopt en fout 03 (OE) of andere foutcodes worden weergegeven, is de elektronische regeleenheid waarschijnlijk defect. Als dit het geval is, laat het dan repareren door een wasmachine monteur in Amsterdam. Hij zal de pinnen en sporen op het bord controleren, de uitgebrande IC’s opnieuw solderen of de besturingsmodule volledig vervangen.

In elke gecompliceerde situatie waarin een volledige of gedeeltelijke demontage van de wasmachine vereist is, kunt u het beste contact opnemen met een LG wasmachine reparatie service in Amsterdam of omstreken, om te voorkomen dat het probleem verergert.

Neem contact met ons op via 020-2610263.

Wasmachine stinkt – wat te doen?

Wasmachine stinkt – wat te doen?

Wasmachine stinkt – wat te doen? Dit is een veel voorkomende vraag. U kunt er iets aan doen.

Ruik je wel eens een vieze geur als je je was doet? Die geur komt waarschijnlijk uit je wasmachine. En hoewel het misschien niet de meest aangename zaak van de wereld is, zijn er manieren om een ​​stinkende wasmachine schoon te maken en voorgoed van die vieze geur af te komen.

wasmachine stinkt - wat te doen?

Oorzaken van wasmachinegeur

Vieze geur in mijn wasmachine? Machinegeur kan door een aantal dingen worden veroorzaakt, waaronder:

De machine niet regelmatig schoonmaken

Een van de meest voorkomende oorzaken van machinegeur is een ophoping van vuil, wasmiddel en wasverzachter in de wasmachine. Dit kan na verloop van tijd een stinkende omgeving creëren waardoor je kleding ook stinkt.

Vuile kleren wassen

Als je extra stinkende kleding in je machine wast, zullen ze er stinkend uitkomen. Zorg ervoor dat u uw wasgoed sorteert voordat u het wast, zodat u niet al te vuile en dagelijkse kleding door elkaar haalt. Zorg er bovendien voor dat u uw kleding wast op de juiste cyclus voor het type stof.

Te veel wasmiddel gebruiken

Als u te veel wasmiddel in uw machine gebruikt, kan deze een zeepachtig residu achterlaten dat op den duur gaat stinken. Zorg ervoor dat u de instructies op uw wasmiddel leest en gebruik alleen de aanbevolen hoeveelheid.

Wasmachine stinkt – wat te doen? Hoe maak je een stinkende wasmachine schoon?

Nu u enkele veelvoorkomende oorzaken van machinegeur kent, gaan we het hebben over het schoonmaken van een stinkende wasmachine. Het goede nieuws is dat het relatief eenvoudig is om te doen en slechts een paar minuten duurt. Dit is wat u moet doen:

Voer een lege cyclus uit: Het eerste dat u hoeft te doen, is een lege cyclus op uw machine uitvoeren. Dit helpt bij het verwijderen van vuil of resten die zich in de wasmachine hebben opgehoopt. Zorg er bovendien voor dat u heet water gebruikt, omdat dit helpt om eventuele aanwezige bacteriën te doden.

Reinig de wasmiddellade: Het volgende dat u hoeft te doen is de wasmiddellade schoonmaken. Dit is waar veel van de opbouw kan plaatsvinden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het schoon is. U kunt dit doen door de lade te verwijderen en deze af te wassen met warm zeepsop.

Veeg de deurafdichting af: De deurafdichting is een ander gebied waar vuil en ophoping kan optreden. Veeg het af met een vochtige doek om eventueel aanwezig vuil te verwijderen.

Laat de deur open: Nadat u de machine hebt schoongemaakt, moet u de deur open laten zodat deze kan luchten. Dit zal helpen om eventuele toekomstige geuren te voorkomen.


Als je te maken hebt met een vieze geur in je wasmachine, wanhoop dan niet. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om het schoon te maken en de slechte geur kwijt te raken. Zorg ervoor dat je bovenstaande tips opvolgt, en je machine ruikt in een mum van tijd fris en schoon. Als je wasmachine gerepareerd moet worden, kijk dan eens bij wasmachine reparatie Amsterdam.

Wasmachine stinkt – wat te doen?

Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van wasmachines en kunnen u helpen om uw machine in een mum van tijd weer aan de gang te krijgen. Bel vandaag nog uw wasmachine reparatie specialist.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren, terwijl de verwachting is dat dit belangrijke apparaat geruisloos moet werken. Helaas is dit geen alleenstaand geval, maar een veelvoorkomend probleem dat bij veel huiseigenaren voorkomt.
Waarom maakt mijn wasmachine harde geluiden? Laten we de mogelijke redenen bespreken.

wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Losse trommelschroeven

Losse trommelschroeven zijn een van de meest voorkomende redenen waarom uw wasmachine harde geluiden maakt tijdens het centrifugeren. Na verloop van tijd kunnen de trillingen van de ring ervoor zorgen dat de schroeven losraken en er uiteindelijk uitvallen. Als dit gebeurt, kan de trommel vrij in de wasmachine bewegen, wat veel lawaai zal veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de schroeven regelmatig te controleren en indien nodig vast te draaien.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Versleten kuiplagers

Een andere veel voorkomende reden voor een luidruchtige wasmachine zijn versleten kuiplagers. De kuiplagers ondersteunen de binnenkuip van de wasmachine en laten deze soepel draaien. Na verloop van tijd kunnen de lagers versleten of beschadigd raken, waardoor de kuip onregelmatig gaat draaien en veel lawaai maakt. Als de lagers versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Je moet heel voorzichtig zijn wanneer je dit doet, want het is een delicaat proces.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Luide motor

Als de motor van uw wasmachine geluid maakt, kan dit te wijten zijn aan verschillende problemen. Het meest voorkomende probleem is dat de lagers in de motor versleten zijn. Dit zorgt ervoor dat de motor een knarsend geluid maakt wanneer deze de kuip van de wasmachine probeert te draaien. Een andere mogelijkheid is dat de koolborstels van de motor versleten zijn. Dit kan een kloppend geluid veroorzaken als de borstels proberen te draaien. Ten slotte kan de aandrijfriem los of beschadigd zijn, waardoor ook de motor geluid gaat maken.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren: Versleten ophangstangen

De ophangstangen helpen de waskuip te ondersteunen en waterpas te houden terwijl deze draait. Na verloop van tijd kunnen de ophangstangen versleten of beschadigd raken, waardoor de kuip ongelijkmatig gaat draaien en veel lawaai maakt. Als de ophangstangen versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Het is het beste om een ​​ervaren technische professional in te huren om het werk te doen. Dit is een aspect dat u niet lichtvaardig wilt opvatten.

Wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Als uw wasmachine niet goed is geïnstalleerd, kan dit ook geluidsproblemen veroorzaken. Een veelvoorkomend probleem is dat de wasmachine niet waterpas staat. Hierdoor kan het bad onregelmatig draaien en veel lawaai maken. Een andere mogelijkheid is dat de slangen niet goed zijn aangesloten. Dit kan ertoe leiden dat het water in de wasmachine rondspat, wat veel lawaai veroorzaakt. Ten slotte kan de elektrische aansluiting los zitten, waardoor de wasmachine ook geluid maakt.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een luidruchtige wasmachine. De meest voorkomende redenen zijn losse trommelschroeven, versleten kuiplagers en een luide motor. Om een ​​luidruchtige wasmachine te repareren, moet u de schroeven controleren en indien nodig vastdraaien. Mogelijk moet u ook de kuiplagers of de motorborstels vervangen. Ten slotte, als het probleem in de aandrijfriem zit, moet u deze vervangen. Neem contact op met witgoed reparatie Amsterdam voor meer hulp per telefoon of app via 020-2610263 of vul het formulier op de website in.

Storing wasmachine Samsung

Storing wasmachine Samsung

Storing wasmachine Samsung, zoals knipperende cijfers en letters betekent dat er iets mis is gegaan met uw Samsung-wasmachine. Maar wat? Het kan iets eenvoudigs zijn dat u zelf kunt oplossen en een servicebezoek kunt vermijden. Of het kan ernstig genoeg zijn dat u bij de wasmachine weggaat en een professional inschakelt.

In 2016 heeft Samsung een terugroepactie uitgevaardigd van 2,8 miljoen wasmachines met een bovenlader tussen maart 2011 en april 2016, omdat de bovenkant tijdens het gebruik onverwachts kan losraken, wat een risico op letsel door impact met zich meebrengt.

Als je problemen hebt met je voorlader wasmachine, kan deze tabel je helpen de foutcodes te ontcijferen en een weloverwogen beslissing te nemen.

Storing wasmachine Samsung

storing wasmachine samsung

LO of FL: Fout in deurslot

Als de deur na zeven pogingen niet ontgrendelt nadat de wascyclus is voltooid, krijgt u de LO- of FL-code.

Begin met het loskoppelen van de wasmachine en forceer de deur.

Controleer de bedradingsaansluitingen naar het deurslot / schakelaar, en zet ze indien nodig vast. Als u de deur met geweld opent, kan het deurslot / schakelaar, die vaak van plastic is gemaakt, beschadigd raken. Het is echter eenvoudig te vervangen en veel goedkoper dan een technicus te bellen.

DS: Deur is niet vergrendeld Als de wasmachine niet start, kan de ds-code verschijnen, wat aangeeft dat de deur van de wasmachine open is en dat het slot niet goed werkt. Gebruik de diagnostische testmodus om de deurslot / schakelaarconstructie te controleren. Als dat aangeeft dat het slot defect is, vervang het dan.

DC: Onevenwichtige belasting

De dc-code betekent dat de lading tijdens het laatste centrifugeren als onevenwichtig is gedetecteerd.

Annuleer de cyclus of laat hem gewoon eindigen. Verdeel de lading opnieuw en herhaal centrifugeren.

Als dit het probleem niet oplost, is er mogelijk schade aan het veersysteem. Controleer die gebieden op slijtage, inclusief metaal- of plastic spaanders op de vloer van de binnenkant van de wasmachine.

Storing wasmachine Samsung

Het gebruik van een gewoon wasmiddel of zelfs te veel hoogrendement wasmiddel kan overmatig schuim produceren. Dit verlengt de duur van de cyclus, laat uw kleding plakkerig en vuil worden door teruggeworpen vuil en kan uw wasmachine stinken.

Sud (F70): Te veel zeepsop

Laat het zeepsop bezinken en ga naar de centrifuge. Was de kleding opnieuw zonder wasmiddel en maak vervolgens uw wasmachine schoon.

lE: Storing waterniveausensor

Koppel eerst de wasmachine los en controleer de kabelboomverbindingen tussen de waterniveausensor en de hoofdbesturingskaart.

Als de IE-code nog steeds verschijnt nadat de wasmachine weer is aangesloten, moet de waterpeildruksensor worden vervangen.

NF: Probleem met watervulling

Als de wasmachine 40 minuten of langer nodig heeft om te vullen of als het waterpeil na zes minuten niet verandert, verschijnt de nF-code.

Controleer of de watertoevoerkranen achter de wasmachine helemaal open staan ​​en niet knikken. De leidingen kunnen ook bevriezen als de wasmachine wordt blootgesteld aan lage temperaturen.

De code kan ook verschijnen als de vulkleppen van de waterinlaat defect zijn en moeten worden vervangen.

Storing wasmachine Samsung: LE: Laag waterpeil tijdens cycli Waterpeildalingen kunnen worden veroorzaakt door lekken in de waskuip of een onjuist geïnstalleerde afvoerleiding, waardoor het water uit de wasmachine kan worden afgevoerd. Installeer de afvoerleiding opnieuw en probeer opnieuw te vullen.

OE: Overloop of te hoge waterstanden

Een te volle wasmachine wordt meestal veroorzaakt door waterinlaatkleppen die de waterstroom niet goed afsluiten. Vervang de waterinlaatklep.

nF1: Heet- en koudwaterleidingen zijn omgekeerd

Sluit de vulslangen voor warm en koud water correct aan op de achterkant van de wasmachine.

tE: Watertemperatuur is te hoog of te laag

Voer de diagnostische testmodus uit om de watertemperatuur te controleren die de besturingskaart detecteert. Als de werkelijke temperatuur aanzienlijk verschilt, moet de temperatuursensor of thermistor worden vervangen.

Nd: Water loopt niet weg

Als de wasmachine niet binnen 15 minuten leegloopt, controleer dan het afvoerfilter en de afvoerslang van de wasmachine op verstopping of belemmering. Vervang de afvoerpomp als deze defect of beschadigd is.

E2: Sleutel geplakt op besturingskaart

Probeer de sleutel met zachte kracht vrij te maken. Als u de sleutel niet kunt vrijmaken, vervangt u de besturingskaart van de gebruikersinterface (ook wel de subprintplaat genoemd).

3E: Geen signaal van de toerenteller van de aandrijfmotor

Haal de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Controleer de kabelboomaansluitingen op de aandrijfmotor en de elektronische besturingskaart. Als de bedradingsverbindingen in orde zijn, moet de aandrijfmotor of de toerenteller meestal worden vervangen.

2E Storing interne besturingskaart

Koppel de wasmachine vijf minuten los om de elektronische besturingskaart te resetten. Sluit de wasmachine weer aan.

Als de code terugkeert, vervangt u de elektronische besturingskaart.

AE: Communicatiefout tussen de hoofdprintplaat en de subprintplaat in het bedieningspaneel Controleer de kabelboomverbindingen tussen de printplaten in het bedieningspaneel. Als de bedradingsaansluitingen in orde zijn, vervangt u een of beide besturingskaarten.

SF: Hoofdprintplaatfout

Koppel de wasmachine vijf minuten los om de elektronische besturingskaart te resetten. Sluit de wasmachine weer aan.

Als de code terugkeert, vervangt u de elektronische besturingskaart.

Storing wasmachine Samsung

Hr: Verwarmingsrelais defect

Het verwarmingsrelais is een onderdeel op de hoofdprintplaat. Koppel de wasmachine vijf minuten los om de hoofdprintplaat te resetten. Sluit de wasmachine weer aan.

Als de code terugkeert, vervangt u de hoofdprintplaat.

De professionele monteurs van witgoed reparatie Amsterdam verhelpen iedere storing aan uw Samsung wasmachine. Bel nu voor een afspraak 020-2610263 of maak online een afspraak.

Bosch reparatie service

Bosch reparatie service

bosch reparatie service amsterdam

Bosch reparatie service in Amsterdam heeft alles in huis om elk Bosch witgoed apparaat te repareren

Een kapotte Bosch wasmachine of Bosch wasdroger kan thuis een grote crisis veroorzaken. Dit gebeurt meestal wanneer je het ‘t minst verwacht. Wat doet u als uw Bosch wasmachine stuk gaat? Wie bel je als je Bosch koelkast niet werkt? Wie repareert Bosch vaatwassers in mijn regio? Dit zijn de vragen die meestal door je hoofd gaan in een situatie als deze.

Het kiezen van de juiste reparateur van het apparaat kan lastig zijn. Of u nu een online zoekopdracht uitvoert of de advertenties in de krant controleert, één ding is zeker, u zult honderden advertenties zien van reparateurs van witgoed apparaten die hun diensten aanbieden. Wie kies je? Wat is het verschil tussen hen? Hoe weet je dat ze je geliefde apparaat zullen repareren? We raden u aan iemand te kiezen die ervaring heeft, een goede training heeft op het gebied van reparaties van apparatuur, die een garantie biedt op vakmanschap en onderdelen, iemand die uw servicebelang serieus neemt en snel onderhoud aan uw apparaat uitvoert.

Bosch reparatie service in Amsterdam heeft alles in huis om elk witgoed apparaat te repareren: Bosch wasmachines, Bosch vaatwassers, Bosch wasdrogers, Bosch koelkasten of Bosch diepvriezers. Onze teams hebben gezamenlijk vele jaren ervaring. Elk van onze witgoed reparatie technici, is getraind en doorgelicht.

Onze klantenservice heeft ruime ervaring en zal u altijd vriendelijk en correct te woord gestaan.

Zodra u een reparatieboeking voor een of meer van uw apparaten hebt gemaakt, wordt er een reparatieverzoek gemaakt en gepland voor de door u geselecteerde datum. Alle reparatieaanvragen voor een bepaalde dag worden ’s ochtends naar relevante veldtechnici gestuurd, zodat de technicus een reisplan kan maken en contact met u kan opnemen om u te laten weten hoe laat hij bij u is.

Onze technicus komt op de afgesproken tijd bij u aan, bekijkt het kapotte apparaat en schat wat de kosten van de reparatie zijn. Hij zal de kosten met u bespreken en als u akkoord gaat, dan zal hij verder gaan met de reparaties.

Als u op dit moment besluit niet verder te gaan en de reparatie wilt annuleren, wordt u een bedrag van 72,60 euro in rekening gebracht om de kosten van bezoek, auto en reis te dekken. Dit is redelijk omdat we, net als alle andere bedrijven, voor onze lopende uitgaven moeten zorgen.

Na voltooiing van het werk en het testen van het apparaat, zal de technicus u een werkbon overhandigen en u vragen om betaling voor het bedrag dat u bent overeengekomen. Betalingen geaccepteerd zijn contant of per mobiele pin. Voor uw gemoedsrust geven we u een garantie van 3 maanden op vakmanschap en onderdelen voor elke reparatie.

Neemt u gerust contact op met witgoed reparatie Amsterdam voor het maken van een afspraak of meer informatie.

Wasdroger maakt veel lawaai

Wasdroger maakt veel lawaai

Wasdroger maakt veel lawaai is een veel gehoorde klacht in de praktijk.
Een paar harde klappen zouden het moeten verhelpen ”was een gratis advies. “Heb je geprobeerd het los te koppelen en weer aan te sluiten?” Was een ander handig stukje. Als we eerlijk zijn, zouden we allemaal toegeven dat we deze oude trucs proberen als een laatste redmiddel om iets op te lossen. En zo nu en dan kunnen deze trucs zelfs lijken te werken, althans tijdelijk, wat betekent dat we ze waarschijnlijk blijven proberen. Als uw droger echter geluid maakt, is de kans groot dat hij meer dan een paar slagen of een “reset” nodig heeft. Hier zijn vier redenen waarom uw droger geluiden maakt.

wasdroger maakt veel lawaai

Wasdroger maakt veel lawaai: Bonzend geluid

Als u een bonzend geluid hoort wanneer u uw droger laat draaien, kan de aandrijfriem de oorzaak zijn. De aandrijfriem wikkelt zich rond de droogtrommel, spanrol en de aandrijfmotor en is verantwoordelijk voor het draaien van de droogtrommel. Na verloop van tijd kan de aandrijfriem gerafeld, bros en inflexibel worden, wat een bonzend geluid veroorzaakt wanneer de droogtrommel draait. Om te bepalen of de aandrijfriem de boosdoener is van het dreunende geluid, controleert u de riem op tekenen van slijtage en rafelen.

Wasdroger maakt veel lawaai: Piepen en dreunen

Versleten trommelrollen resulteren vaak in een dreunend geluid in combinatie met een piepend geluid. De meeste drogers hebben ten minste twee trommelsteunrollen aan de achterkant van de trommel, terwijl anderen vier rollen hebben (twee aan de achterkant en twee aan de voorkant). U kunt eenvoudig controleren of uw trommelrollen versleten zijn door ze van de as te verwijderen. Controleer de rollen zelf en de assen op tekenen van slijtage.

Wasdroger maakt veel lawaai: Luid gebulder en bonzend

Wanneer uw blaaswiel los, verstopt of versleten is, kan het resultaat een luid gebrul zijn in combinatie met een dreunend geluid. Het blazerwiel is verantwoordelijk voor het geleiden van lucht door uw droger, van de verwarmingskamer naar de uitlaatopening. Bij de meeste machines is het blazerwiel meestal bevestigd aan de motoras. Een voorwerp of pluis kan vast komen te zitten in het blazerwiel of het blazerwiel kan schommelen op de motoras. Om het blazerwiel te controleren, moet u controleren op tekenen van slijtage aan de naaf van het wiel, op de kruising van de as.

Wasdroger maakt veel lawaai: Gillen en piepen

Als uw droger een piepend of piepend geluid maakt, is de kans groot dat u een nieuwe peiling nodig heeft. Er zijn twee soorten lagers: een as bevestigd aan een mofbus of een kogelgewricht aan de achterkant van de trommel. Om het lager van de trommel te controleren, moet u de droogriem verwijderen en proberen de trommel met de hand te draaien. Als de trommel nog steeds een piepend of schurend geluid maakt, moet de trommellager worden vervangen.

Als uw droger een van deze geluiden maakt, sla dan de harde klappen over en haal de stekker uit het stopcontact. Doe in plaats daarvan een beroep op de experts van witgoed reparatie Amsterdam om een ​​echt lange termijn oplossing voor uw droger en al uw andere apparaten te krijgen. Bel vandaag nog om een wasdroger reparatie service afspraak te plannen!

Samsung wasmachine maakt lawaai bij centrifugeren

Samsung wasmachine maakt lawaai bij centrifugeren is een veel gehoorde klacht in de praktijk bij witgoed reparatie Amsterdam.

samsung wasmachine maakt lawaai bij centrifugeren

Er zijn verschillende redenen achter de oorzaak van dat bekende luide en verontrustende bonzende geluid wanneer de wasmachine zijn centrifuge cyclus begint. De meest voorkomende oorzaken worden hieronder vermeld.

Samsung wasmachine maakt lawaai bij centrifugeren: de meest voorkomende oorzaken

Als de ton van een bovenlader tegen de zijkant van de wasmachine begint te slaan wanneer de centrifuge begint (voordat de topsnelheid wordt bereikt), duidt dit op een waarschijnlijk ongebalanceerde belasting.

Pauzeer de cyclus en plaats de kleding in de mand en probeer het opnieuw. Als echter geen enkele hoeveelheid opnieuw rangschikken het probleem corrigeert, is de kans groot dat er een mechanisch probleem bestaat. De meeste nieuwere bovenladers (minder dan acht jaar oud, bijvoorbeeld) gebruiken ophangstangen om het gewicht van de kuip, de korf en het onderwaterhuis (transmissie) te dragen. Aan het einde van elke staaf is een veer ontworpen om het gewicht van een typische natte wasbelasting te dragen. De veren en stangen helpen de hoeveelheid zijdelingse en front-to-back beweging tijdens de centrifugeercyclus te beperken. Wanneer de veren beginnen te verzwakken na gebruik, neemt de neiging van het kuip- en mandsamenstel om de grenzen van veren te overschrijden dramatisch toe, en slaat het samenstel tegen de zijden van de wasmachine, waardoor het luide en storende geluid wordt gecreëerd. Het type reparatie om dit probleem te verhelpen is gecompliceerd en vereist een professionele, goed geïnformeerde reparatie van de wasmachine.

Samsung wasmachine maakt veel lawaai bij centrifugeren

Een soortgelijk probleem doet zich ook voor bij voorlader wasmachines. De redenen verschillen echter van die van een bovenlader wasmachine. Een wasmachine met voorlader is veel zwaarder en groter dan de tegenhanger van de bovenste belasting. Een uit balans zijnde conditie kan het gevolg zijn van een machine op ongelijke hoogte of een versleten lager dat radiale speling in de wasmandschacht mogelijk maakt, waardoor de gehele kuip en korfassemblage wild uit de hand loopt. Als een versleten kuiplager de oorzaak is, is dit een aanzienlijke reparatie waarvoor een reconstructie van de kuip en de korf vereist is. Vele malen een oplossing van deze omvang en kosten resulteert in een totale vervanging van de machine.

Een wasmachine met voorlader gebruikt dempers (schokdempers) en tub hangers (zware veren) om de opwaartse en neerwaartse beweging van de kuip en de mand tijdens de centrifuge te beperken. Deze dempers verslijten en net als zwakke veren in de bovenste beladingsring, kunnen de kuip en de mandconstructie het klapgeluid produceren. Nogmaals, dit is een betrokken en zeer technische reparatie waarvoor de vaardigheid en kennis van een bekwame wasmachine technicus vereist is.

De meest voorkomende oorzaken van een ongebalanceerde belasting in zowel bovenladers als voorladers, benadrukken het belang van het gebruik van alleen bekwame en vakkundige technici voor het repareren van de wasmachine die ervaring hebben met het specifieke model dat voor reparatie in aanmerking komt.